Home
Contact
Over VIBAM
 WerkgeversFinanciële tussenkomst

Steunmaatregelen voor werknemersopleidingen

VIBAM

VIBAM biedt financiële steun aan voor opleiding en advies aan bedrijven van paritair comité 209 in de provincie Antwerpen.
Lees verder...

VDAB

Bedrijven uit onze sector kunnen voor VDAB werknemersopleidingen sectorgelden opnemen om deze opleidingen voor 50% te financieren.

KMO-portefeuille

Met de KMO-portefeuille (vroeger BEA) betaalt de Vlaamse overheid een deel van uw lesgeversfactuur.
Ook advies over ondernemen, innoveren en internationaliseren kan gedeeltelijk met de KMO-portefeuille gefinancierd worden.
Lees verder...

VIBAM vzw is erkend als dienstverlener voor de peiler Opleiding met de volgende gegevens:
Erkenningsnummer : DV.O101356 (Opleiding)
Erkend van: 22/05/2006
Erkend tot: 31/12/2099
 

Vlaams opleidingsverlof ( voorheen Betaald educatief verlof (BEV)

 

BETAALD EDUCATIEF VERLOF WORDT VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF VANAF 1 MEI 2019
De hervorming houdt veranderingen in voor zowel de werknemer, de werkgever als de opleidingsverstrekker.

Voor opleidingen met startdatum 1 september 2019 of later geldt de regelgeving van het Vlaams opleidingsverlof (VOV) in plaats van de regelgeving van het betaald educatief verlof (BEV).

Wie ten laatste schooljaar 2018-2019 startte met een opleiding met gebruik van betaald educatief verlof (BEV), kan onder dezelfde voorwaarden deze opleiding verderzetten met gebruik van betaald educatief verlof.

Vanaf 1 mei 2019 worden de opleidingen gescreend op basis van de regelgeving van Vlaams opleidingsverlof. Aanvragen moeten dan online worden ingediend.

Voor meer info: https://www.werk.be/online-diensten/vlaams-opleidingsverlof/opleidingsverstrekker
 

ESF

Voor grote opleidingsprojecten met een lange voorbereiding kan het nuttig zijn om Europese financiering aan te spreken. Lees meer...

Diversiteitsplannen

Met een diversiteitsplan kunnen bedrijven hun personeelsbeleid versterken en vacatures invullen met competente medewerkers van diverse achtergrond (ouderen, allochtonen, mensen met een arbeidshandicap). Klik hier voor meer informatie. Ook deze link kan u verderhelpen.

Ervaringsfonds: ervaring houden en inzetten

Hiermee ondersteunt de federale overheid alles acties waarmee oudere werknemers langer aan de slag kunnen blijven. Het Ervaringsfonds richt zich tot alle werkgevers met medewerkers van 45 jaar en ouder. Klik hier voor meer informatie.