Home
Contact
Over VIBAM
 WerkgeversFinanciële tussenkomst

Steunmaatregelen voor werknemersopleidingen

VIBAM

VIBAM biedt financiële steun aan voor opleiding en advies aan bedrijven van paritair comité 209 in de provincie Antwerpen.
Lees verder...

VDAB

Bedrijven uit onze sector kunnen voor VDAB werknemersopleidingen sectorgelden opnemen om deze opleidingen voor 50% te financieren.

KMO-portefeuille

Met de KMO-portefeuille (vroeger BEA) betaalt de Vlaamse overheid een deel van uw lesgeversfactuur.
Ook advies over ondernemen, innoveren en internationaliseren kan gedeeltelijk met de KMO-portefeuille gefinancierd worden.
Lees verder...

VIBAM vzw is erkend als dienstverlener voor de peiler Opleiding met de volgende gegevens:
Erkenningsnummer : DV.O101356 (Opleiding)
Erkend van: 22/05/2006
Erkend tot: 31/12/2099
 

Vlaams opleidingsverlof ( voorheen Betaald educatief verlof (BEV)

Voor de werkgever is de loonkost een belangrijk deel van de opleidingskost. Hij kan hiervan een deel recupereren bij de federale overheid via het systeem van Vlaams opleidingsverlof. Gedetailleerde informatie kan u terugvinden in de gids “Wegwijs in het Vlaams opleidingsverlof”.
Opgelet vanaf 2017 zijn er een aantal wijzigingen. FTMA & VIBAM dienen de opleidingen te laten goedkeuren op het paritair comité. Dit betekent dat uw aanvraag 1 maand voor start van de opleiding bij ons moet zijn. Meer info....

ESF

Voor grote opleidingsprojecten met een lange voorbereiding kan het nuttig zijn om Europese financiering aan te spreken. Lees meer...

Diversiteitsplannen

Met een diversiteitsplan kunnen bedrijven hun personeelsbeleid versterken en vacatures invullen met competente medewerkers van diverse achtergrond (ouderen, allochtonen, mensen met een arbeidshandicap). Klik hier voor meer informatie. Ook deze link kan u verderhelpen.

Ervaringsfonds: ervaring houden en inzetten

Hiermee ondersteunt de federale overheid alles acties waarmee oudere werknemers langer aan de slag kunnen blijven. Het Ervaringsfonds richt zich tot alle werkgevers met medewerkers van 45 jaar en ouder. Klik hier voor meer informatie.