Home
Contact
Over VIBAM
 WerkgeversOutplacement

Outplacement

FTMA-VIBAM maakte in het voorjaar van 2020 een beperkte marktstudie voor outplacement. Een 10-tal goede aanbieders werden onder de loep genomen en onder die 10 werden 3 outplacementkantoren weerhouden. Deze drie zijn inhoudelijk en kwalitatief aan elkaar gewaagd qua aanpak, methode en prijs. Er zijn echter toch enkele nuanceverschillen. Het FTMA-VIBAM-team is ervan overtuigd dat je jouw gading tussen deze drie zult vinden. We hebben voor onze bedrijven speciale prijzen bedongen bij deze 3 organisaties. 

 

Ascento biedt u als pionier in outplacement een innovatief traject op maat van elke deelnemer. Elk traject bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching en groepssessies. En door de sterke lokale verankering staan ze zo letterlijk en figuurlijk dichtbij elke deelnemer.

Zelfredzaamheid van de deelnemers en duurzaamheid van hun oplossingen staan hoog in het vaandel. Hun methode is evidence based en ze maken enkel gebruik van betrouwbare en valide instrumenten.

Dat vertaalt zich in een kwalitatieve aanpak. Zo draagt Ascento het Qfor-label en was het tweemaal winnaar van het HR Excellence Award.

RiseSmart kan bogen op 15 jaar ervaring als outplacementaanbieder, eerst onder de naam Galilei en sinds 2017 onder de huidige naam. De dynamiek, de klantgerichtheid en de flexibiliteit van een KMO in combinatie met de ondersteuning, technologie en de kracht van de grote Randstad Group zijn hun sterkte. Het is dan ook hun persoonlijke aanpak, naast hun doelgroep aanpak (uitvoerend - experten - leidinggevenden, digitaal (on)geletterd) ondersteund door een state-of-the-art technologie dat hen vandaag onderscheidt.

Ondernemerschap is een  belangrijke waarde in hun aanpak. RiseSmart maakt gebruik van betrouwbare en valide instrumenten. Ze dragen het QFOR kwaliteitslabel en waren al 8 keer genomineerd voor de HR Excellence Award.

Bij Travvant houden ze één doel voor ogen: de “personal touch”, tekenend voor een volledig onafhankelijke en neutrale organisatie binnen de outplacementmarkt. Aan de zeer mensgerichte aanpak koppelen ze meteen resultaatgerichtheid aan vast. De succesformule van hun team van zeer ervaren loopbaancoaches en jobsearchers wordt ook mee bepaald door de overtuiging dat elk traject maatwerk is en elke deelnemer, ook nadat die nieuw werk gevonden heeft, zelf mee verantwoordelijk is voor de eigen loopbaan.

Travvant heeft het kwaliteitslabel van de kmo-portefeuile.

Wenst u verder nog meer informatie, neem dan contact op met ons.

Carl Van MolSuzanne Jorissen
03 369 14 4003 369 14 43